13:30

Kulladal U

Referat: AIF Barrikaden - Kulladal U

Startelva: (4-5-1) Max – Viktor, Mattias A, Sten, Mikael Krekula (ny som testade) – Majed, Oskar W, Alex M, Anders, Ziya – Ahmed

Avbytare var Henke som spelade 2 min i mitten av första halvlek innan han slog upp sin skada (borde säkert inte spelat men är man en legend i Kulladal så är man), Shershah som spelade andra halvan av första halvlek som innermittfältare och första halvtimmen av andra som höger yttermittfältare, Mohammed Ali som spelade 35 min mitt i matchen som vänster yttermittfältare och Martin som spelade andra halvlek som innermittfältare.

Med tanke på att Kulladal inte alls kom med det B/U-lag vi kommit överens om och att många av våra allra bästa spelare inte kunde vara med så borde vi ju faktiskt kunnat varit skapligt nöjda om baklängesmålen stannat vid 6-7 men så många målchanser hade de inte ens på hela matchen. Resultatet 0-2 - (det ena målet dessutom efter en grov domartabbe, se nedan) är ju rent fantastiskt bra och insatsen från vår sida var också strålande. Det helt absurda är att det är samma resultat som vi hade mot FC Möllan för några veckor sedan.!! Tala om att spela bättre mot bättre motstånd.

Kulladal var naturligtvis klart bättre än vi under hela matchen och visst märktes det på distinktheten, löpkapaciteten och framför allt bolltempot att de spelade 2 divisioner högre än oss men med maximal koncentration, bra försvarsspel och enorma kämpatag lyckades vi ändå med att aldrig någonsin bli direkt utspelade.

Vi spelade förstås väldigt defensivt men gjorde det bra. Vi lyckades ju faktiskt också inte så sällan spela oss ur situationerna när vi vunnit bollen från dem på vår planhalva. Visst blev det också en del ”befriande sparkar” men sällan utan adressat.

De hade faktiskt bara 4-5 heta målchanser på hela matchen. De hade massor av hörnor men skapade i princip inget alls på dem. Vi skapade däremot ett par halvfarligheter på våra tre.

Men vi tar det från början: De tog ledningen i den 16:e min när ett svepande inlägg från vänsterkanten nådde en framrusande spelare vid bortre stolpen som lätt kunde stöta in bollen. Inte så långt senare fick Alex på vårt första avslut på mål till ett tungt volleyskott strax över på en hörna, ett skott som nästan vore värt ett bättre öde. I den 42:a min borde en av deras spelare gjort mål när han fasansfullt omarkerad – nästan enda gången vi gick bort oss totalt kollektivt på hela matchen – sköt 1-2 meter över.

Sedan avslutades halvleken med en minut som kunde fått vilket lag som helst med en sämre lagmoral än vi att tappa sugen. Domaren missade en otroligt klar hands på deras planhalva och kunde sen kontra och göra 2-0 från nära håll när det bara återstod sekunder av halvleken.

Men vi vek inte alls ner oss. Den första halvan av andra halvleken såg det ut som hela första men med den skillnaden att de nu inte skapade några farligheter att tala om. Därefter ändrade matchen karaktär en hel del. Sedan de bytt in lite nya spelare började de spela lite mer i sidled men höll å andra sidan bollen mycket mer inom laget än tidigare och våra mittfältare fick jaga mycket utan boll. Å andra sidan blev deras spel lite mindre disciplinerat och matchen blev mycket öppnare än tidigare.

De hade runt 70:e min (jag vet minsann inte riktigt!:)) ett gyllene läge att göra 3-0 när en kille kunde avancera helt ensam mot mål från nästan mittlinjen men trots ett försprång på 5 meter hann Mattias upp honom och kunde bryta till hörna – en fantastisk prestation. I den 77:e min hade de ett friläge men Max gjorde en fantastisk räddning till en av deras många resultatlösa hörnor. Men nu var faktiskt inte vi heller ofarliga framåt. Någon riktigt het chans lyckades vi väl inte skapa men det var ett par gånger ytterst små marginaler som gjorde att det inte blev så och vi hade en hel del halvchanser. Kanske borde vi också fått en straff.

Sammanfattningsvis en grymt bra insats mot ett på papperet nog det bästa – eller åtminstone ett av de två, tre bästa - vi någonsin ställts mot. Även om det var kollektivet som låg som grund för den fina insatsen måste jag ändå lyfta fram några individuella insatser nämligen de till synes hysteriskt motiverade f.d. Kulladalsspelarna Alex och Mattias. Alex var väldigt väldigt bra men Mattias var nog ändå snäppet vassare. Jag finner nästan inte ord för hans makalösa insats men ska ändå försöka: Hans försvarsinsats var helt utan fläckar. Han var ständigt rätt placerad, vann alla närkamper, hade bra uppspel och krönte så sin defensiva insats med den ovannämnda kanonbrytningen. Men inte nog med detta. När han den sista kvarten fick flytta upp som höger yttermittfältare rann han gång efter annan förbi sina bevakare på sin högerkant.

Statistik: (jag lurade en del av er efteråt i omklädningsrummet när det gällde antalet avslut från vår sida) Hörnor: 3-9 Avslut på mål: 3-5 Avslut utanför: 2-10